Forex Tips & Daily Analysis

Wednesday, 6th Feb 2013ForexHint
Archive 
Economical News | Technical Analysis | Wild Card | Market Trend | Indicators

Euron återhämtar sig följande på spanska data.

Euron iscensatte en korrigering uppåt mot de flesta av sina viktigaste valutarivaler igår, efter att ett bättre än väntat spanskt service-PMI ökade förtroendet för styrkan i den ekonomiska återhämtningen i euroområdet. Analytikerna var dock snabba med att varna för att den hausseartade trenden kan bli tillfällig före morgondagens ECB:s presskonferens. Idag blir dagens viktigaste ekonominyhet sannolikt det tyska fabriksorderresultatet, som släpps klockan 11:00 GMT. Ett bättre än väntat resultat kan leda till ytterligare uppgång för euron.

Economical News

USD

Risktagandet ökade på marknaden efter att positiva nyheter från euroområdet ledde till att USD/JPY förnyade sin hausseartade rörelse under gårdagens europeiska session. Paret steg med över 100 pips under morgonens handel och nådde så högt som 93,50, men föll sen tillbaka till 93,20-nivån under början av eftermiddagen. Mot den schweiziska francen tappade dollarn närmare 40 pips under dagens första del och handlades så småningom så lågt som 0,9072 innan paret studsade tillbaka till 0,9090 senare under dagen.

Idag bör alla som handlar med greenbacken följa med de ekonomiska nyheterna från euroområdet och deras inverkan på risktagandet på marknaden. Även om något bättre än väntade nyheter kan driva valutaparet USD/JPY högre, kan det också leda till att dollarn får förluster mot sina högre avkastande valutarivaler. Senare i veckan bör investerarna hålla ett öga på resultaten för den amerikanska handelsbalansen för ledtrådar gällande läget i den ekonomiska återhämtningen i USA, ett positivt resultat kan stärka dollarn.

EUR

Euron vände till hausse mot flera av sina viktigaste valutarivaler under gårdagens europeiska handelssession, efter att publiceringen av ett bättre än väntat spanskt service-PMI stärkte förtroendet för styrkan i den ekonomiska återhämtningen för euroområdet. Mot den amerikanska dollarn steg euron med över 100 pips under morgonhandeln och handlades så småningom så högt som 1,3566, innan paret föll tillbaka till 1,3520-nivån. EUR/JPY apprecierade över 250 pips, toppade på 126,71 för att senare falla tillbaka till 125,95.

Idag utgörs den viktigaste nyheten från euroområdet av de tyska fabriksorderresultaten som släpps klockan 11:00 GMT. Analytikerna förväntar sig att indikatorn kommer att ligga på 0,8%, betydligt högre än förra månaden, vilket kan leda till att euron utvidgar sin hausseartade trend idag. Imorgon bör alla valutahandlare komma ihåg att följa med ECB:s presskonferens, som hålls klockan 13:30 GMT. Eventuella positiva tecken från presskonferensen gällande det ekonomiska läget i euroområdet kan sannolikt hjälpa valutan ytterligare.

Guld

Priset på guld iscensatte en uppåtgående återhämtning under den europeiska handeln igår, följande på positiva nyheter från euroområdet vilket gav stöd åt mera riskfyllda tillgångar. Ädelmetallen apprecierade mer än 11$ per uns under morgonhandeln och nådde så småningom så högt som 1684,70$ för att senare sjunka tillbaka till 1680,50$ under eftermiddagens handel.

Idag väntas igen nyheter från euroområdet ha störst inverkan på guldpriset. Om de tyska fabriksorderresultaten kommer in över förväntade 0,8%, kan ädelmetallen komma att utöka gårdagens hausseartade framfart.

Technical Analysis

Wild Card

forex

Indicators

DateTime GMT$€£¥EventPeriodPrev.ForecastImp
2013-02-0600:01GBP
BRC Shop Price Indexhelp
1.5%-1
BRC Shop Price Index

The British Retail Consortium's (BRC) Shop Price Index measures the inflation rate at certain retail stores across the UK.

2013-02-0600:30AUD
Retail Saleshelp
-0.1%0.3%5
Retail Sales

This report is a measure of the change in the total value of retail sales. Positive figures indicate economic growth.

2013-02-0608:00GBP
Halifax HPIhelp
1.3%-0.2%3
Halifax HPI

This is a measure for the change in the price of homes financed by HBOS.

2013-02-0611:00EUR
German Factory Ordershelp
-1.8%0.8%3
German Factory Orders

This indicator presents a measure of the value of new orders placed with domestic manufacturers for durable and non-durable goods. It typically has a small impact as the Durable Goods Orders indicator report already signified the primary results on this sector of the economy.

2013-02-0615:00CAD
Ivey PMIhelp
52.853.75
Ivey PMI

The Ivey Purchasing Manager's Index (Ivey PMI) measures the level of purchasing activity for all-industry purchasing managers. A release above 50.0 represents industry expansion; below 50.0 signals a contraction.

2013-02-0615:30USD
Crude Oil Inventorieshelp
5.9M2.7M3
Crude Oil Inventories

This report measures the change in the number of barrels of Crude Oil held in inventory on a week-by-week basis. It is also called Crude Oil Stocks.

2013-02-0621:45NZD
Employment Changehelp
-0.4%0.4%5
Employment Change

This report measures the number of jobs created during the previous month. It is one of the most important indicators of the economy's health since individual consumption makes up a significant portion of a country's GDP and has a direct correlation with employment.

2013-02-0621:45NZD
Unemployment Ratehelp
7.3%7.1%5
Unemployment Rate

This figure represents the percentage of potential workers that are currently unemployed and actively seeking a job. This report is typically overlooked as its information is derived from previously released indicators.

2013-02-0622:30AUD
AIG Construction Indexhelp
38.8-1
AIG Construction Index

This indicator measures business conditions in a number of construction and construction-related companies. A number above 50.0 indicates industry expansion; below 50.0 signals a contraction. Survey conducted by Australian Industry Group (AIG).

2013-02-0623:50JPY
Core Machinery Ordershelp
3.9%-0.7%3
Core Machinery Orders

This report measures the total value of new orders placed with machine manufacturers, excluding orders for items with a volatile sales cycle. A rising trend has a positive effect on the local currency.

Disclaimer: Investment in the currency exchange is highly speculative and should only be done with risk capital. Prices rise and fall and past performance is no assurance of future performance. This and any analysis published or received from FOREXHINT.COM is for informational use. Accordingly we make no warranties or guarantees in respect of the content. The publications herein do not take into account the investment objectives, financial situation or particular needs of any particular person. Investors should obtain individual financial advice based on their own particular circumstances before making an investment decision on the basis of the recommendations in the analyses. While we try to ensure that all of the information provided is kept up-to-date and accurate we accept no responsibility for any use made of the information provided. FOREXHINT.COM will not be held responsible for the reliability or accuracy of the information available. The content herein is provided in good faith and believed to be accurate; however, there are no explicit or implicit warranties of accuracy or timeliness made FOREXHINT.COM or its affiliates. The reader agrees not to hold FOREXHINT.COM or any of its affiliates liable for decisions that are based on information from this website. FOREXHINT.COM highly recommends that before making a decision, the reader collects several opinions related to the decision and verifies facts from at least several independent sources.