Forex Tips & Daily Analysis

Wednesday, 6th Feb 2013ForexHint
Archive 
Economical News | Technical Analysis | Wild Card | Market Trend | Indicators

Euro herstelt zich na Spaanse cijfers.

De euro was gisteren in staat tot een opwaartse correctie ten opzichte van de meeste belangrijke valutarivalen, nadat de publicatie van een meevallende Spaanse Services PMI een hernieuwd vertrouwen gaf in de kracht van het economisch herstel van de eurozone. Toch waren analisten er snel bij om te waarschuwen dat de bullish trend tijdelijk zou kunnen zijn, voorafgaand aan de persconferentie van de ECB van morgen. Vandaag zal het belangrijkste economisch nieuws waarschijnlijk komen van het Duitse Factory Orders figure, dat gepland staat om 11:00 GMT. Een meevallend resultaat zou kunnen leiden tot extra stijgingen voor de euro.

Economical News

USD

Risicobereidheid in de markt, na positief nieuws vanuit de eurozone, zorgde ervoor dat de USD/JPY de bullish beweging tijdens de Europese sessie van gisteren hernam. Het pair steeg tijdens de ochtendhandel met meer dan 100 pips en kwam uiteindelijk tot 93.50, maar viel aan het begin van de middagsessie terug naar 93.20. De dollar verloor ten opzichte van de Zwitserse frank bijna 40 pips tijdens het eerste deel van de dag en kwam uiteindelijk tot 0.9072, maar wist later op de dag terug te veren naar 0.9090.

Vandaag zullen dollartraders letten op economisch nieuws vanuit de eurozone en de invloed daarvan op de risicobereidheid in de markt. Hoewel elk meevallend nieuws de USD/JPY zou kunnen opdrijven, zou het ook tot gevolg kunnen hebben dat de dollar verliezen lijdt ten opzichte van haar meer renderende valutarivalen. Later in de week zullen beleggers kijken naar het Amerikaanse Trade Balance figure, voor aanwijzingen over de huidige staat van het herstel van de Amerikaanse economie, waarbij een positief resultaat waarschijnlijk de Greenback zal ondersteunen.

EUR

De euro werd tijdens de Europese sessie van gisteren bullish ten opzichte van diverse belangrijke valutarivalen, na de publicatie van een meevallende Spaanse Services PMI, die het vertrouwen hernieuwde in de kracht van het economisch herstel van de eurozone. De gemeenschappelijke valuta steeg ten opzichte van de US-dollar tijdens de ochtendhandel met meer dan 100 pips en kwam uiteindelijk tot 1.3566, maar viel daarna terug naar 1.3520. De EUR/JPY steeg met meer dan 250 pips tot een piek van 126.71 en daalde dan naar 125.95.

Vandaag zal het belangrijkste nieuws vanuit de eurozone waarschijnlijk komen van het Duitse Factory Orders figure, dat gepland staat om 11:00 GMT. Nu analisten verwachten dat de indicator zal uitkomen op 0,8%, flink hoger dan dat van vorige maand, zou de euro in staat kunnen zijn om de bullish trend vandaag te verlengen. Morgen kunnen traders beter niet vergeten om aandacht te geven aan de persconferentie van de ECB, die op de planning staat voor 13:30 GMT. Elk positief signaal vanuit de persconferentie, met betrekking tot het economisch herstel in de eurozone, zal de valuta waarschijnlijk verder ondersteunen.

Goud

De goudprijs was in staat tot een opwaarts herstel tijdens de Europese handel van gisteren, nadat positief nieuws vanuit de eurozone een impuls gaf aan meer riskante activa's. Het edelmetaal steeg tijdens de ochtendhandel met meer dan $11 per ounce en kwam uiteindelijk tot $1684,70, maar daalde daarna tijdens de middaghandel terug naar $1680,50.

Vandaag zal nieuws vanuit de eurozone waarschijnlijk opnieuw de grootste impact hebben op de goudprijzen. Wanneer het Duitse factory orders figure uitkomt boven de verwachte 0,8%, dan zal het edelmetaal waarschijnlijk het bullish momentum van gisteren verlengen.

Technical Analysis

EUR/USD

De Slow Stochastics op de weekly chart vormen bijna een bearish cross, wat aangeeft dat er in de nabije toekomst een neerwaartse correctie zou kunnen komen. Bovendien is de Relative Strength Index op dezelfde chart het overboughtgebied binnengegaan. Het openen van longposities zou voor dit pair de verstandige keuze kunnen zijn.

GBP/USD

De Williams Percent Range op de weekly chart is gedaald tot in het oversoldgebied, wat aangeeft dat er in de nabije toekomst een opwaartse correctie zou kunnen komen. Bovendien lijkt de MACD/OsMA op de daily chart een bullish cross te vormen. Traders zouden kunnen kiezen om longposities te openen.

USD/JPY

De Relative Strength Index op de weekly chart is het overboughtgebied binnengegaan, wat aangeeft dat er in de komende dagen een neerwaartse correctie zou kunnen komen. Deze theorie wordt gesteund door de Slow Stochastics op dezelfde chart, die een bearish cross hebben gevormd. Het openen van shortposities zou voor dit pair de verstandige keuze kunnen zijn.

USD/CHF

Hoewel de Williams Percent Range op de weekly chart het oversoldgebied is binnengegaan, plaatsen de meeste technische indicatoren voor de lange termijn dit pair op neutraal terrein. Traders zouden hier een afwachtende houding kunnen aannemen, daar zich in de nabije toekomst vanzelf een duidelijker plaatje zal aandienen.

Wild Card

USD/ZAR

De Slow Stochastics op de daily chart vormen bijna een bullish cross, wat aangeeft dat er in de nabije toekomst een opwaartse correctie zou kunnen komen. Deze theorie wordt gesteund door de Williams Percent Range op dezelfde chart, die is gedaald tot in het oversoldgebied. Het openen van longposities zou vandaag voor forextraders de beste keuze kunnen zijn.

Indicators

DateTime GMT$€£¥EventPeriodPrev.ForecastImp
2013-02-0600:01GBP
BRC Shop Price Indexhelp
1.5%-1
BRC Shop Price Index

The British Retail Consortium's (BRC) Shop Price Index measures the inflation rate at certain retail stores across the UK.

2013-02-0600:30AUD
Retail Saleshelp
-0.1%0.3%5
Retail Sales

This report is a measure of the change in the total value of retail sales. Positive figures indicate economic growth.

2013-02-0608:00GBP
Halifax HPIhelp
1.3%-0.2%3
Halifax HPI

This is a measure for the change in the price of homes financed by HBOS.

2013-02-0611:00EUR
German Factory Ordershelp
-1.8%0.8%3
German Factory Orders

This indicator presents a measure of the value of new orders placed with domestic manufacturers for durable and non-durable goods. It typically has a small impact as the Durable Goods Orders indicator report already signified the primary results on this sector of the economy.

2013-02-0615:00CAD
Ivey PMIhelp
52.853.75
Ivey PMI

The Ivey Purchasing Manager's Index (Ivey PMI) measures the level of purchasing activity for all-industry purchasing managers. A release above 50.0 represents industry expansion; below 50.0 signals a contraction.

2013-02-0615:30USD
Crude Oil Inventorieshelp
5.9M2.7M3
Crude Oil Inventories

This report measures the change in the number of barrels of Crude Oil held in inventory on a week-by-week basis. It is also called Crude Oil Stocks.

2013-02-0621:45NZD
Employment Changehelp
-0.4%0.4%5
Employment Change

This report measures the number of jobs created during the previous month. It is one of the most important indicators of the economy's health since individual consumption makes up a significant portion of a country's GDP and has a direct correlation with employment.

2013-02-0621:45NZD
Unemployment Ratehelp
7.3%7.1%5
Unemployment Rate

This figure represents the percentage of potential workers that are currently unemployed and actively seeking a job. This report is typically overlooked as its information is derived from previously released indicators.

2013-02-0622:30AUD
AIG Construction Indexhelp
38.8-1
AIG Construction Index

This indicator measures business conditions in a number of construction and construction-related companies. A number above 50.0 indicates industry expansion; below 50.0 signals a contraction. Survey conducted by Australian Industry Group (AIG).

2013-02-0623:50JPY
Core Machinery Ordershelp
3.9%-0.7%3
Core Machinery Orders

This report measures the total value of new orders placed with machine manufacturers, excluding orders for items with a volatile sales cycle. A rising trend has a positive effect on the local currency.

Disclaimer: Investment in the currency exchange is highly speculative and should only be done with risk capital. Prices rise and fall and past performance is no assurance of future performance. This and any analysis published or received from FOREXHINT.COM is for informational use. Accordingly we make no warranties or guarantees in respect of the content. The publications herein do not take into account the investment objectives, financial situation or particular needs of any particular person. Investors should obtain individual financial advice based on their own particular circumstances before making an investment decision on the basis of the recommendations in the analyses. While we try to ensure that all of the information provided is kept up-to-date and accurate we accept no responsibility for any use made of the information provided. FOREXHINT.COM will not be held responsible for the reliability or accuracy of the information available. The content herein is provided in good faith and believed to be accurate; however, there are no explicit or implicit warranties of accuracy or timeliness made FOREXHINT.COM or its affiliates. The reader agrees not to hold FOREXHINT.COM or any of its affiliates liable for decisions that are based on information from this website. FOREXHINT.COM highly recommends that before making a decision, the reader collects several opinions related to the decision and verifies facts from at least several independent sources.