Forex Tips & Daily Analysis

Tuesday, 27th Nov 2012ForexHint
Archive 
Economical News | Technical Analysis | Wild Card | Market Trend | Indicators

Uutiset USA:sta vaikuttavat tänään markkinoihin.

Economical News

USD

USD/JPY kääntyi eilen laskuun, fiscal cliff huolien painaessa dollaria alas. Pari putosi yli 30 pistettä aamun sessiossa, käyden kauppaa niinkin alhaalla, kuin 81.91, ennen palaamista tasolle 82.15. Dollarilla oli eilen vain vähän liikettä korkeampituottoisia valuuttoja vastaan, sijoittajien ollessa odotuskannalla Kreikan uutisten suhteen.

Tänään fiscal cliff -neuvottelujen lisäksi kannattaa huomioida USA:ssa julkaistavat raportit. Core Durable Goods Orders ja CB Consumer Confidence lukemat julkaistaan klo 13.30 ja 15.00 GMT, ja saattavat aiheuttaa taalan putoamisen jeniä vastaan, jos ne tullaan julkaisemaan alle odotettujen arvojen. Tämän lisäksi sijoittajien tulisi kiinnittää huomiota Bernanken puheeseen klo 13.30 GMT. Jos hän viittaa USA:n talouden elpymisen hidastumiseen, tulee dollari kokemaan tappioita.

EUR

Euro ei juurikaan liikkunut eilen, sijoittajien epäröidessä uusien kauppojen avaamista, ennen selvyyttä Kreikan tukipaketin hyväksymisestä. Vaikka EUR/JPY putosi aikaisin aamulla yli 50 pistettä, käyden kauppaa niinkin alhaalla, kuin 106.06, parin onnistui toipua nopeasti ja viettikin suurimman osan päivästä tason 106.50 tienoilla. Dollaria vastaan euro vietti lähes koko päivän tasolla 1.2960.

Tänään on eurolle odotettavissa huomattavasti enemmän liikettä, lähinnä USA:ssa julkaistavien raporttien myötä. Jos ilmenee viitteitä maailman laajuisen talouden elpymisestä, sijoittajat saattavat siirtää varansa riskialttiimpiin sijoituksiin, mikä auttaisi euroa iltapäivän aikana turvasatama jeniä vastaan. Huomenna ei tule unohtaa Italian velkahuutokauppaa. Jos Italian lainakustannukset laskevat, saattaa se auttaa euroa sen päävaluuttakilpailijoita vastaan.

Kulta

Kullan hinnat eivät juurikaan liikkuneet eilen Euroopan session aikana, sijoittajien ollessa odottavalla kannalla Kreikan uutisten suhteen. Silti, arvometallin onnistui pitää kiinni lähes kaikista Perjantain saavutuksista ja vietti päivän viiden viikon huipulla, tasolla 1750$ unssilta.

Tänään uutiset USA:sta tulevat vaikuttamaan kullan hintoihin. Iltapäivän aikana julkaistavien indikaattoreiden lisäksi kannattaa pitää silmällä Kongressin fiscal cliff- neuvotteluja. Jos neuvotteluissa ei edetä, riskiaversio saattaa johtaa lisävoittoihin kullalle.

Technical Analysis

Wild Card

forex

Indicators

DateTime GMT$€£¥EventPeriodPrev.ForecastImp
2012-11-2702:00NZD
Inflation Expectationshelp
2.3%-3
Inflation Expectations

This report is a measure of the expectations business managers have for the inflation rate of goods and services over the next 2 years.

2012-11-2707:00CHF
UBS Consumption Indicatorhelp
1.07-1
UBS Consumption Indicator

Measures the level of consumer sentiment index based on 5 consumer-based economic indicators. Due to the large percentage consumer spending accounts for in a nation's economy, it is a very important measure of economic growth.

2012-11-2707:00EUR
German Import Priceshelp
-0.7%-0.5%1
German Import Prices

This is a report which measure the change in the price of goods purchased by importers. A higher than forecasted result tends to have a positive result on the EUR.

2012-11-2709:30GBP
Revised GDPhelp
1.0%1.0%5
Revised GDP

This report is the revised version of Final GDP which measures the change in value of all goods and services produced by an economy.

2012-11-2709:30GBP
Prelim Business Investmenthelp
0.9%1.3%3
Prelim Business Investment

Is the net change of capital investments made by businesses and the government. This figure is adjusted for inflation.

2012-11-2709:30GBP
Index of Services 3m/3mhelp
0.2%-1.0%1
Index of Services 3m/3m

Measures the gross value added (GVA) of all service sectors. GVA is the difference between the value of a service provided (output), and the value of the goods and services used up in providing that service (intermediate consumption).

2012-11-2711:30USD
FOMC Member Lockhart Speakshelp
**3
FOMC Member Lockhart Speaks

Federal Open Market Committee (FOMC) member Dennis Lockhart is due to speak today. As a leader of the central bank he can instantly influence the currency markets with his speeches and off hand remarks on the future of U.S. monetary policy.

2012-11-2713:30CAD
Corporate Profitshelp
-4.9%-1
Corporate Profits

This report is a measures of total profits earned by normal business activities at the corporate level prior to taxation.

2012-11-2713:30USD
Core Durable Goods Ordershelp
2.0%-0.6%5
Core Durable Goods Orders

This indicator measures the value of fresh purchase orders placed with the nation's manufacturers for goods which typically have a life expectancy of over 3 years, excluding the transportation industry.

2012-11-2713:30USD
Durable Goods Ordershelp
9.8%-0.6%3
Durable Goods Orders

This indicator measures the value of fresh purchase orders placed with the nation's manufacturers for goods which typically have a life expectancy of over 3 years, such as cars, trucks, computers, and airplanes, among others.

2012-11-2713:30USD
Fed Chairman Bernanke Speakshelp
**3
Fed Chairman Bernanke Speaks

The Federal Reserve Board Chairman, Ben Bernanke, typically delivers speeches regarding the American economy and monetary policy. His speeches have the ability to impact the market as a result of his position.

2012-11-2714:00USD
S&P/CS Composite-20 HPIhelp
2.0%2.9%3
S&P/CS Composite-20 HPI

An indicator that gives the change in price of single-family home in 20 urban areas in the U.S.

2012-11-2715:00USD
CB Consumer Confidencehelp
72.273.15
CB Consumer Confidence

A measure of financial confidence businesses and consumers have in their economy at the current time.

2012-11-2715:00USD
HPIhelp
0.7%0.4%1
HPI

A housing index that evaluates the change in the purchase price of homes with mortgages backed by Fannie Mae and Freddie Mac.

2012-11-2715:00USD
Richmond Manufacturing Indexhelp
-7-21
Richmond Manufacturing Index

An index compiled from surveying manufacturers in the Richmond Virginia area. A reading above 0 shows improving economic conditions. This item is sometimes overlooked as the data has already been released in prior reports.

Disclaimer: Investment in the currency exchange is highly speculative and should only be done with risk capital. Prices rise and fall and past performance is no assurance of future performance. This and any analysis published or received from FOREXHINT.COM is for informational use. Accordingly we make no warranties or guarantees in respect of the content. The publications herein do not take into account the investment objectives, financial situation or particular needs of any particular person. Investors should obtain individual financial advice based on their own particular circumstances before making an investment decision on the basis of the recommendations in the analyses. While we try to ensure that all of the information provided is kept up-to-date and accurate we accept no responsibility for any use made of the information provided. FOREXHINT.COM will not be held responsible for the reliability or accuracy of the information available. The content herein is provided in good faith and believed to be accurate; however, there are no explicit or implicit warranties of accuracy or timeliness made FOREXHINT.COM or its affiliates. The reader agrees not to hold FOREXHINT.COM or any of its affiliates liable for decisions that are based on information from this website. FOREXHINT.COM highly recommends that before making a decision, the reader collects several opinions related to the decision and verifies facts from at least several independent sources.