Forex Tips & Daily Analysis

Friday, 23rd Nov 2012ForexHint
Archive 
Economical News | Technical Analysis | Wild Card | Market Trend | Indicators

Euro hyötyy positiivisista raporteista.

Economical News

USD

Eilinen riskinotto seuraten positiivisia talousraportteja johti vaihtelevaan kauppapäivään dollarilla. Japanin jeniä vastaan taala saavutti aamun aikana lähes 40 pistettä, nousten tasolle 82.76, ennen laskevaa käännöstä, joka pudotti sen tasolle 82.30. USD/CHF putosi yli 40 pistettä alkupäivästä, käyden kauppaa niinkin alhaalla, kuin 0.9339, ennen nousevaa korjausta, joka toi parin tasolle 0.9355 Euroopan session päättyessä.

Tänään talousraporttien puuttuminen USA:sta, tarkoittaa kansainvälisten julkaisujen vaikuttavan dollarin liikkeisiin. Sijoittajien kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota Saksan liiketoimintaympäristö raporttiin (German Ifo Business Climate) klo 9.00 GMT ja Kanadan ydinkuluttajahintaindeksiin (Canadian Core CPI) klo 13.30. Jos jompikumpi indikaattoreista tullaan julkaisemaan odotuksia korkeammalla tasolla, lisääntyvä riskinotto saattaisi jälleen johtaa dollarin tappioihin korkeampituottoisia valuuttoja vastaan

EUR

Euro nousi eilen Kiinan positiivisena julkaistun tuotantoindikaattorin myötä, jota seurasi myös odotuksia parempana julkaistut raportit Ranskasta ja Saksasta. Uutiset vahvistivat luottamusta maailman talouden elpymiseen, mikä kannusti sijoittajia riskinottoon. EUR/USD ampui ylös 50 pistettä keskipäivän kaupankäynnissä, saavuttaen kolmen viikon huipun hinnassa 1.2897. Japanin jeniä vastaan euro saavutti lähes 70 pistettä aamun aikana, käyden kauppaa tasolla 106.56 ennen laskevaa käännöstä, joka pudotti sen hintaan 106.10.

Markkinoiden valmistautuessa viikonloppuun, analyytikot ennustavat eurolle lisää nousua, jos Saksan raportti julkaistaan yli odotetun 99.6. Lisäksi spekulaatiot Maanantaina mahdollisesti saavutettavasta sovusta Kreikan avustusvaroista, voivat johtaa riskinottoon päivän mittaan, mikä hyödyttäisi euroa.

Kulta

Kullan hinta saavutti eilen hieman, seuraten positiivisia tuotantouutisia Kiinasta, jotka johtivat riskinottoon. Arvometalli nousi päivän mittaan lähes 4$ unssilta, käyden kauppaa niinkin korkealla, kuin 1731.44$ ennen pudotusta tasolle 1730$ Euroopan session päättyessä.

Tänään kannattaa kiinnittää huomiota raportteihin euroalueella, erityisesti uutisiin Saksasta ja Kreikasta. Positiiviset uutiset saattaisivat johtaa kullan jatkavan eilistä nousua ennen markkinoiden sulkeutumista viikonlopuksi.

Technical Analysis

Wild Card

forex

Indicators

DateTime GMT$€£¥EventPeriodPrev.ForecastImp
2012-11-23JPY
Bank Holidayhelp
**1
Bank Holiday

US banks will be closed due to a bank holiday.

2012-11-23EUR
EU Economic Summithelp
**4
EU Economic Summit

Heads of State from European Union countries together with ECB President Jean-Claude Trichet are due to meet about the Greek economic crisis, a potential rescue plan and its impact on the European Union, in Brussels. A press conference is due to be held at the summit's conclusion.

2012-11-2307:00EUR
German Final GDPhelp
0.2%0.2%1
German Final GDP

This economic indicator presents a measure of the change in value for goods and services produced by the German economy. It is an accurate gauge of Germany's economic health.

2012-11-2309:00EUR
German Ifo Business Climatehelp
100.099.65
German Ifo Business Climate

The index measures the attitude of German firms regarding expectations for the future of the nation's economy. It is a general gauge of economic health from the perspective of German business leaders. The report is widely followed and can create big swings in the currency market.

2012-11-2309:00EUR
Italian Retail Saleshelp
0.0%0.3%1
Italian Retail Sales

This indicator presents a measure for the value of retail sales in an economy. As retail sales make up a large portion of GDP, this indicators importance is relatively high.

2012-11-2309:30GBP
BBA Mortgage Approvalshelp
31.2K32.3K3
BBA Mortgage Approvals

The number shows mortgage approvals for home purchases in the past month from British Banker's Association (BBA) approved banks. 60% of British home lending originates from BBA banks. Positive housing data lends strength to the nation's economy as it signifies economic growth and expansion.

2012-11-2313:30CAD
Core CPIhelp
0.2%0.2%5
Core CPI

Consumer prices account for a majority of overall inflation. Inflation is important to currency valuation because rising prices lead the central bank to raise interest rates out of respect for their inflation containment mandate. Also Named: Bank of Canada Core CPI, CPI Ex Volatile Items

2012-11-2313:30CAD
CPIhelp
0.2%0.2%3
CPI

The Consumer Price Index (CPI) is a measure of the change in the price of goods and services purchased by consumers. It is a gauge for inflation.

2012-11-2314:00EUR
Belgium NBB Business Climatehelp
-13.5-13.23
Belgium NBB Business Climate

An indicator compiled by surveying manufacturers, builders, and trading firms. A reading above 0.0 indicates improving economic expansion, below indicates worsening conditions.

Disclaimer: Investment in the currency exchange is highly speculative and should only be done with risk capital. Prices rise and fall and past performance is no assurance of future performance. This and any analysis published or received from FOREXHINT.COM is for informational use. Accordingly we make no warranties or guarantees in respect of the content. The publications herein do not take into account the investment objectives, financial situation or particular needs of any particular person. Investors should obtain individual financial advice based on their own particular circumstances before making an investment decision on the basis of the recommendations in the analyses. While we try to ensure that all of the information provided is kept up-to-date and accurate we accept no responsibility for any use made of the information provided. FOREXHINT.COM will not be held responsible for the reliability or accuracy of the information available. The content herein is provided in good faith and believed to be accurate; however, there are no explicit or implicit warranties of accuracy or timeliness made FOREXHINT.COM or its affiliates. The reader agrees not to hold FOREXHINT.COM or any of its affiliates liable for decisions that are based on information from this website. FOREXHINT.COM highly recommends that before making a decision, the reader collects several opinions related to the decision and verifies facts from at least several independent sources.